Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Werkwijze

Wat fijn dat u ons gevonden heeft en uw taxatie door ons wil laten uitvoeren! Wij betalen dit vertrouwen graag aan u terug door zorgvuldig te werk te gaan. Lees hieronder wat onze werkwijze is. 

De Taxatie

Naast het gegeven dat wij überhaupt elk aspect van de woning grondig analyseren, hanteren wij als professionals een specifieke werkwijze waarbij we extra focus leggen op bepaalde waarde-factoren. Zo hebben wij dan ook een specifieke focus op de volgende factoren: 

Benodigde Documenten

Om optimaal te werk kunnen gaan is het bezit van een aantal documenten een vereiste voor onze taxateurs. De benodigde documenten zijn hierbij afhankelijk van het type woning dat u wil laten taxeren. De specifieke benodigde documenten zetten we hieronder even, per type woning, op een rijtje voor u. 
Voor een woonhuis zijn de volgende documenten benodigd: 

Voor een appartementsrecht gelden wat aanvullende vereisten. Zo hebben wij de stukken van de Vereniging van Eigenaars (VvE) nodig. Deze houden concreet in: 

Uitwerken Taxatierapport

Nadat wij de benodigde documenten hebben ontvangen en de taxatie voor u hebben uitgevoerd zullen wij onze bevindingen rapporteren in een taxatierapport. Tijdens het uitwerken van dit rapport legt de betreffende taxateur zijn/haar bevindingen langs een aantal richtlijnen, waarbij wij een uniform model taxatierapport als norm hanteren. Aan de hand van de gestelde richtlijnen zal de taxateur zijn/haar bevindingen onderbouwen, waardoor er voor u een overzichtelijke taxatie mét redenatie en duidelijk geformuleerde waardes tot stand komt. 

Controle Taxatierapport

Nadat het taxatierapport volledig is uitgewerkt zal een (extern) validatie-instituut het door ons opgestelde rapport valideren. Hierbij ziet het instituut erop toe dat het rapport helder, uniform en conform de vastgestelde richtlijnen is opgesteld. Op deze manier is het rapport voor eventuele geldverstrekkers, intermediairs en consumenten helder en kunnen er geen misverstanden ontstaan, waarbij de genoemde partijen tevens inzicht hebben in hoe de waardebepaling tot stand is gekomen. 

Afronding