Zoek
Sluit dit zoekvak.

Woningtaxaties

Woningtaxatie vanaf € 550,- incl btw

Taxatierapport

De juiste beslissing

Bij het kopen of verkopen van een woning is een accurate taxatie essentieel. Onze gecertificeerde taxateurs bieden betrouwbare waarderingen die u helpen de juiste financiële beslissingen te nemen. Vertrouw op onze expertise voor een gedetailleerde en objectieve beoordeling van uw eigendom.

Werkwijze

De Taxatie

Belang van taxeren

Bij het taxeren van een woning is het van cruciaal belang dat elk aspect van het onroerend goed grondig wordt geanalyseerd. Ons team van deskundige taxateurs past een professionele methodiek toe waarbij we extra aandacht besteden aan specifieke waardefactoren die cruciaal zijn voor het bepalen van een accurate marktwaarde.

Benodigde documenten

Om optimaal te werk kunnen gaan is het bezit van een aantal documenten een vereiste voor onze taxateurs. De benodigde documenten zijn hierbij afhankelijk van het type woning dat u wil laten taxeren. De specifieke benodigde documenten zetten we hieronder even, per type woning, op een rijtje voor u. 
Voor een woonhuis zijn eigendomsbewijs en plattegronden van de woning nodig.

Voor een appartementsrecht gelden wat aanvullende vereisten. Zo hebben wij de stukken van de Vereniging van Eigenaars (VvE) nodig. Zoals splitsingakte- en tekening, recente notulen, recent balans, meerjarenonderonderhoudsplan en overzicht servicekosten.

Snel een taxatierapport gekregen

J. Pronk

Controle Taxatierapport

Taxatierapport

Nadat het taxatierapport volledig is uitgewerkt zal een (extern) validatie-instituut het door ons opgestelde rapport valideren. Hierbij ziet het instituut erop toe dat het rapport helder, uniform en conform de vastgestelde richtlijnen is opgesteld. Op deze manier is het rapport voor eventuele geldverstrekkers, intermediairs en consumenten helder en kunnen er geen misverstanden ontstaan, waarbij de genoemde partijen tevens inzicht hebben in hoe de waardebepaling tot stand is gekomen. 

Afronding

Meer weten over HouseVision?